مزایای استفاده از فیلتر هپا در جاروبرقی

مزایای استفاده از فیلتر هپا در جاروبرقی

در میان تار و پود فرش و موکت همواره مقداری از ذرات آلوده مانند قارچ وجود دارد که به راحتی قابل تشخیص نیستند. قارچ ها ایجاد بیماری های زیادی هستند و به ویژه افراد مبتلا به آسم و آلرژی را بیشتر تحت تأثیر قرار می دهد. به منظور از بین بردن آلودگی های ناخواسته ای که در محیط اطراف ما دیده می شود، استفاده از یک جاروبرقی یا مکنده مناسب روشی کارآمد بوده که مؤثر واقع می گردد. قارچ ها ذراتی هستند که تنها به وسیله جاروهای مجهز به فیلتر هپا از میان برداشته می شوند. فیلترهای هپا نقش مهمی در بهبود کیفیت هوای سالم در محیط داخلی ایفا می کنند. با حذف ذرات ریز موجود در هوا، فیلترهای هپا می توانند به کاهش خطر ابتلا به مشکلات سلامتی کمک کنند.

فیلتر هپا از جلمه بخش های تاثیر گذار و مهم در هر مکنده صنعتی می باشد. هر جاروبرقی صنعتی فارغ از نوع کارکرد آن دارای دو شاخصه ی مهم به نام قدرت و سرعت مکش می باشد که تاثیر مهم و قابل توجهی در کیفیت کار دارا می باشد. فیلتر های هپا (HEPA) در ساختار خود عموماً می توانند پاکتی، کیسه ای، ستاره ای و کارتریجی باشند. اما فیلترهای دستگاه جاروبرقی صنعتی در کلاس های مختلفی عرضه می شوند. این فیلتر ها علاوه بر جنس و شکل ظاهری بر اساس ظرافت بافت و در نتیجه توانایی آن ها در جداسازی ذرات گرد و غبار از هوا نیز طبقه بندی می گردند؛ بر این اساس سه کلاس عمومی M ، L و H تعریف می گردد که به ترتیب توانایی فیلتر کردن موادی به کوچکی ۳ ، ۱ و ۰.۳ میکرون را دارا می باشند.

فیلتر هپا چیست

فیلتر هپا (HEPA) مخفف عبارت High Efficiency Particulate Air Filter به معنی فیلتر تصفیه ذرات هوا با کارایی بالا است. فیلتر hepa از الیاف به هم فشرده‌ی پلیمری خاصی تشکیل شده است که دارای منافذ ریزی درون خود هستند. این ساختار باعث می‌شود تا جریان هوا از این منافذ عبور کند اما ذرات بزرگ‌تر از ۰.۰۳ میکرون در فیلتر باقی می‌مانند. فیلتر هپا جاروبرقی یکی از موثرترین راه‌ها برای تصفیه هوا و کاهش آلودگی هوا هستند. استفاده از فیلتر hepa در دستگاه‌های تصفیه هوا، جاروبرقی‌ها و سیستم‌های تهویه مطبوع می‌تواند به بهبود کیفیت هوا در محیط‌های مختلف کمک کند.

نقش فیلتر هپا در جاروبرقی صنعتی

نحوه عملکرد فیلتر هپا

فیلتر هپا از الیاف بسیار ریز تشکیل شده است که ذرات را به دام می‌اندازد. قطر این الیاف بین ۰.۵ تا ۲ میکرون است. ذراتی که قطری بزرگتر از ۰.۳ میکرون دارند، مانند گرد و غبار، دود، باکتری و ویروس، نمی‌توانند از منافذ این الیاف عبور کنند و در آنها به دام می‌افتند.

نحوه عملکرد فیلتر هپا به دو صورت است:

  • گرفتن ذرات با اندازه بزرگ: ذرات با اندازه بزرگ، مانند گرد و غبار و ذرات بزرگتر از ۱۰۰ نانومتر، در سطح بیرونی فیلتر گیر می‌افتند.
  • گرفتن ذرات با اندازه کوچک: ذرات با اندازه کوچک، مانند دود و ذرات کوچکتر از ۱۰۰ نانومتر، در ساختار در هم تنیده فیلتر به دام می‌افتند.

فیلترهای هپا معمولاً با کارایی ۹۹.۷ درصد در جذب ذرات معلق در هوا طراحی می‌شوند. این بدان معناست که ۹۹.۷ درصد از ذرات معلق در هوا با عبور از فیلتر hepa به دام می‌افتند و فقط ۰.۳ درصد از آنها می‌توانند از فیلتر عبور کنند. فیلترهای هپا باید به طور منظم تعویض شوند تا کارایی خود را حفظ کنند. معمولاً توصیه می‌شود که فیلترهای هپا هر ۶ تا ۱۲ ماه یک بار تعویض شوند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 3 =

برای اطلاع از آخرین اخبار و رویدادهای شرکت در خبرنامه ما عضو شوید