نحوه عملکرد واترجت صنعتی

نحوه عملکرد واترجت صنعتی

واترجت ها گروهی از دستگاه های صنعتی نظافتی هستند که کارآیی بالایی در نظافت انواع سطوح دارند. این دستگاه ها جایگزین مناسبی برای شیوه های سنتی شستشو می باشند و قادر به  نظافت سطوحی هستند که شیوه های سنتی توانایی نظافت کامل آنها را ندارند. واترجت ها با فشاری ۱۰۰ تا ۲۰۰ برابر فشار هوای محیط، باعث کنده شدن آلودگی های چسبیده به سطوح می شوند. در این مقاله سعی داریم تا شما را با نحوه عملکرد واتر جت ها آشنا کنیم:

 

چرا واترجت صنعتی  موجب نظافت اشیا و سطوح می شوند؟

واترجت و کاربردهای آناستفاده از واترجت ها برای نظافت سطوح بر پایه یک دلیل علمی استوار است: مولکول های آب مقدارکمی پولاریته دارند، به عبارت دیگر یک سمت مولکول حامل بار جزیی مثبت و سمت مخالف آن حامل بار جز منفی می باشد، از این رو همانند آهن ربا که به سطوح آهنی جذب می شود، تمایل به چسبیدن به اشیا دارند. مواد شوینده به آب کمک می کنند تا هر چه بهتر روغن ها و چربی های چسبیده به سطوح را آزاد کند. اما برخی از آلاینده ها آنقدر محکم به سطح چسبیده اند که با تمام تلاشی که برای از بین بردن آن انجام می دهید تمایلی به جدا شدن ندارند. در این هنگام، نوبت به واترجت می رسد. واتر جت با استفاده از فواره باریک و فشار بالای آب گرم یا آب سرد آلاینده ها را از بین می برد. از آنجایی که سرعت آب زیاد است، با انرژی جنبشی بالایی با سطوح آلوده برخورد کرده و باعث ضربه زدن و شکستن ذرات آلاینده و خاک می گردد. درست همانند ضرابات کوچک و پی در پی یک چکش. از آنجایی که در نظافت با واترجت، فقط از آب استفاده می شود، استفاده از این شیوه برای شستشو، آسیبی به سطوح نمی رساند. بهتر است تا  قبل از استفاده از واترجت برای اطمینان از عدم ایجاد آسیب به سطح مورد نظر، آن را روی قسمت کوچکی از سطح امتحان کنید. به یاد داشته باشید که همیشه قبل از استفاده از دستگاه واترجت، راهنمای آن را مطالعه کنید.

 

قسمت های مختلف واترجت

دستگاه واترجت ساده تر از آن چیزیست که به نظر می آید. واتر جت شامل یک پمپ آب است که با یک موتور برقی یا دیزلی کار می کند. پمپ با افزایش شتاب آب و عبور از تفنگ ماشه ایی متصل به شیلنگ با فشار به بیرون فواره می کند. به منظور نظافت سطوح گوناگون، می توان وسایل جانبی متفاوتی را به شیلنگ متصل نمود. در زیر به توضیح مختصری از اجزای اصلی واتر جت می پردازیم:

 

ورودی آب

واترجت و شیلنگ فشار قوی شلنگی است که واترجت را به منبع آب متصل کرده و معمولا شامل فیلتری می باشد که مانع از ورود ذرات و آلاینده به درون مخزن و ایجاد گرفتگی در دستگاه می شود.

 

موتور الکتریکی یا گازی

موتور برای تامین نیرو محرکه پمپ بکار می رود. مدل های کوچک واترجت معمولا با برق و مدل های بزرگتر با سوخت دیزل کار می کنند. موتور های دیزلی بیشتر برای زمانی مناسب هستند که دسترسی به نیروی الکتریکی امکان پذیر نباشد.

 

پمپ آب در کارواش ها

پمپ واترجت و فرایند مکش آبپمپ آب بخش مرکزی و قلب کارواش بوده و شباهت زیادی به نمونه های دستی دارد. اما برای افزایش سرعت آن، به جای دست از نیروی الکتریکی یا بنزینی استفاده می گردد.  زمانی که موتور پمپ را می کشد، آب از شیر به داخل دستگاه کشیده می شود. و زمانی که پمپ را فشار می دهد، آب از سمت دیگر با فشار به بیرون فواره می کند. سرعت پمپ های بکار رفته در واترجت ها تقریبا ۴  تا ۸ لیتر در دقیقه می باشد.

 

شیلنگ فشار قوی واتر جت

این شلنگ از دستگاه تا نازل کشیده شده است. یک شیلنگ پلاستیکی معمولی مقاومت کافی برای عبور فشار قوی آب را ندارد. شیلنگ های فشار قوی به واسطه توری فلزی و دو تا سه لایه پلاستیک با چگالی بالای بکار رفته در ساختارشان، تقویت شده اند. اهمیت استفاده از شیلنگ فشار قوی بیشتر از پمپ فشار قوی می باشد. معمولا برای رعایت ایمنی کامل از شیلنگ هایی با مقاومت ۳۰ تا ۶۰ درصد بیشتر نسبت به فشار دستگاه استفاده می شود.

 

وسایل جانبی در واترجت

واترجت صنعتی و نازل بسته به سطحی که تمیز می کنید، می توانید از انواع مختلف نازل ها و تفنگی در دستگاه واترجت آلمانی استفاده نمایید. این اجزا باعث هدایت جریان آب شده و تناسب بین این اجزا با وظیفه محوله به دستگاه، افزایش راندمان کاری را در پی خواهد داشت.

 

لینک های مفید:

واترجت: فهرست محصولات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 8 =

برای اطلاع از آخرین اخبار و رویدادهای شرکت در خبرنامه ما عضو شوید